Conform reglementarilor legale in vigoare, normele de igiena si inclusiv cele care fac referire la operatiunile de Dezinfectie, Dezinsectie si Deratizare sunt obligatorii pentru toate unitatile din sistemul public (institutii publice) si privat (persoane fizice si juridice).

Orice angajator din Romania este obligat sa efectueze o data la cateva luni interventiile DDD in spatiul in care isi desfasoara activitatea. Astfel, in Ordinul 82/09.02.2015 este stipulata obligativitatea serviciilor de DDD, dupa cum urmeaza:

Dezinsectie se executa lunar sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar iar deratizarea trimestrial sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar.
Dezinsectie se executa o data la 3 luni sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar iar deratizarea o data la 6 luni sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar.

Pentru efectuarea corecta a lucrarilor DDD, trebuie sa stim ca Dezinsectia si implicit Dezinfectia este de doua feluri:

Se executa cu scopul impiedicarii inmultirii si/sau raspandirii daunatorilor si a germenilor patogeni.
Se realizeaza cu scopul de a distruge insectele si respectiv pentru a combate anumite boli infectioase sau parazitare. Atat Dezinsectia, precum si Dezinfectia de combatere se realizeaza in mod repetat, pana la distrugerea intregului focar.

DERATIZARE, DEZINSECTIE, DEZINFECTIE pentru INSTITUTII PUBLICE

Singurul document in baza caruia se poate dovedi faptul ca lucrarile au fost prestate este procesul verbal de receptie a lucrarilor de Dezinfectie, Dezinsectie si Deratizare. Procesul verbal cuprinde data si toate serviciile DDD care au fost prestate, substantele folosite.

Contractul de prestari servicii de Dezinfectie, Dezinsectie si Deratizare pentru institutii publice si, in general pentru orice angajator, are valoare in fata organelor de control doar daca este insotit de procesele verbale aferente fiecarei interventii.

Tarifele pentru contractarea S.C. DDD Nord S.R.L. variaza in functie de mai multi parametri: marimea suprafetei, tipul de daunatori vizati, gradul de infestare, timpul alocat prestarii serviciilor, precum si numarul minim de operatii pe parcursul derularii unui contract, pentru o perioada de un an de zile.

Pentru mai multe informatii despre tarife sau pentru o oferta de pret, ne puteti contacta telefonic 0740 236789 sau la adresa de email contact@dddnord.ro.