Sobolanii sunt considerati a fi daunatori atat din punct de vedere al sanatatii, cat si material, din cauza tendintei acestora de a roade diverse bunuri. Sobolanii si muscatura acestora pot transmite bolile tale.Sunt purtatorii unor boli infectioase grave pe care le transmit oamenilor care ajung in contact cu ei. Cea mai frecventa boala infectioasa transmisa de sobolan omului este leptospiroza, dar statisticile arata ca exista 35 de boli care pot fi transmise oamenilor prin doua modalitati: direct (prin muscatura ori prin contactul cu excrementele, urina si saliva sobolanilor) si in direct (prin capuse ori purici care s-au hranit in prealabil cu sangele unui sobolan). Printre bolile pe care le puteti contacta de la acesti daunatori enumeram: hanta virusul, coriomeningita limfocitara (CML), ciuma, tularemia, salmonella, “febra muscaturii de sobolan” sau febra streptobaciliara etc.
Daca ne referim la prejudiciul material pe care iladuce prezenta sobolanilor, prin obiceiul de a roade tot ce le sta in cale, acestia distrug bunuri personale din casa si gospodarie (mobila, cabluri, carti, cutii de depozitare si alte lucruri de valoare).
Descrierea sobolanului
Sobolanul este o specie rozatoare de dimensiuni mari (20-28 cm corpul si 18-24 cm coada). Coloritul sau este gri-alb pe partea ventrala si maro-cenusiu pe partea dorsala. Sobolanii se inmultesc extrem de repede – femela sobolan naste 8-10 pui si poate avea pana la 7 nasteri pe an, ceea ce face din acesti daunatori o specie imposibil de exterminat fara interventia unei firme specializate.
Cum se face deratizarea sobolanilor?
Intrucat sobolanii reprezinta un pericol major pentru oameni si greu de combatut, eliminarea lor este imperativ necesara si nu se poate face la voia intamplarii. Numai o firma specializata in deratizare poate asigura distrugerea definitiva a invaziei, printr-un proces amplu, care necesita substante si echipamente speciale. Tratamentele de deratizare sunt adapatate spatiilor in care se efectueaza interventia. La exterior sunt amplasate perimetral, de jur imprejurul suprafetei, “bariere”. Statiile de intoxica reamplasate de catre echipa de specialisti necesita monitorizare saptamanala, apoi lunara, trimiestriala si semestriala, pentru a se observa gradul de consumare a substantei.
Pentru interior, de regula se folosesc alte metode, in functie de anumiti factori evaluati de catre specialistii firmei de deratizare – momeli atractatante cu lipici, capcane autoblocante si alte substante profesionale ce nu se comercializeaza in magazine, ci doar de firme de deratizare, avand grad de toxicitate sporit. Compania noastra va sta la dispozitie cu specialistii, echipamentul si substantele care va pot garanta eliminarea pericolului. Ne puteti contacta la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT sau PRETURI !