Soareci

Soareci
DenumireSoarecele de casa (Mus musculus)
Dimensiune4.5 - 12.5 cm
Culoarecenusie - bruna
HranaResturi alimentare, resturi vegetative
Zone Preferatezonele cu hrana( in special primavara si toamna migreaza catre casele locuite unde pot gasi hrana)
Perioada ActivitateTot timpul anului, in special primavara si toamna

Soarecii sunt cele mai populare mamifere daunatoare din zonele urbane, fiind pe locul al doilea ca numar de exemplare dupa oameni. Aceste rozatoare sunt daunatoare din doua puncte de vedere:

  1. Reprezinta un pericol pentru sanatatea omului, intrucat soarecii pot transporta si transmite bacterii, virusuri si alte boli precum: hanta virusul, coriomeningitalimfocitara (CML), leptospiroza, ciuma, tularemia, salmonella, “febramuscaturii de sobolan” sau febra streptobaciliara etc. Transmiterea bolilor la om se face prin contaminarea alimentelor sau a diverselor suprafete la contactul cu urina, fecalele sau saliva soarecilor;
  2. Aduc prejudicii din punct de vedere material, fiind responsabili pentru distrugerea: culturilor agricole, generand pierderi masive firmelor de profil, si a bunurilor personale in cadrul locuintelor. Soarecii pot roade imbracaminte, cabluri electrice, piese de mobilier, carți, obiecte de valoare. In timp ce isi construiesc cuiburile, pot distruge linii electrice, cutii de depozitare sau alte materiale.

Cum se identifica infestarea cu soareci?

Primul semn sigur de infestare este aparitia excrementelor soarecilor, care se prezinta sub forma de fecale mici si negre, pe care nu este indicat sa le atingem fara utilizarea unui echipament de protectie (manusi si masca), pentru a nu contacta hanta virusul. Soarecii isi pot construi cuiburi in diverse zone din casa (dulapuri, sertare, cutii de depozitare). Putem identifica un cuib de soareci prin prezenta unor gauri in podele si pereti. Alte indicii sunt: urmele soarecilor, usor observabile pe suprafetele cu praf, zgomotele facute de rozatoare, care se pot auzi noaptea, ori mirosul urinei, acolo unde spatiul nu este aerisit. Acesta sunt semnele clare ale invaziei de soareci, care necesita deratizare urgenta, intrucat rozatoarele au capacitatea de a se inmulti foarte rapid. Contactati-ne la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !