Plosnite Cereale

Plosnite Cereale
DenumirePlosnita cerealelor (Heteroptera)
Dimensiune11-17 mm
Culoareverde, maro
Hranaalimente pe baza de cereale, in special grau
Zone PreferateSpatii verzi
Perioada Activitateperioada calda (primavara-vara)

Plosnitele de cereale, desi sunt insecte specifice culturilor agricole, spre sfarsitul sezonului agricol (in lunile septembrie si octombrie), migreaza catre zonele urbane, din cauza lipsei de hrana, devenind un factor de disconfort pentru oameni. In ultimii ani ne confruntam cu invazii de proportii in orase. Desi inofensive (nu agreseaza oamenii in niciun fel), din cauza mirosului urat pe care il emana cand sunt strivite sau omorate, provoaca o stare de repulsie.

De ce sunt invadate casele de plosnite de cereale?

Aceste plosnitele, in dorinta de a supravietui temperaturilor scazute si a pradatorilor care le-ar putea ataca pe timpul iernii, invadeaza zonele unde se pot adaposti de vremea rece pana la venirea primaverii. Astfel, plosnitele isi gasesc adaposturi ascunse, unde aproape ca hiberneaza pe timpul iernii – acestea nu se mai dezvolta si nici nu se mai misca.

Descrierea plosnitelor de cereale

Aceste plosnite pot fi recunoscute dupa forma de scut a corpului, dupa culoarea verde, in cazul celor tinere, sau maronie, in cazul celor adulte, si bineinteles dupa mirosul urat, specific, pe care il degaja atunci cand sunt speriate sau omorate.

Potentialul daunator al plosnitelor de cereale

Plosnitele de cereale sunt considerate “daunatori” pentru culturile agricole intrucat cauzeaza anual pierderi foarte mari in agricultura si pomicultura. Orice cultura invadata de plosnite necesita dezinsectie. Cu toate ca plosnitele nu reprezinta un pericol direct pentru oameni, aceste insecte sunt neplacute, creeaza disconfort prin mirosul urat emanat si prin zgomotul pe care il produc in zbor.

Cum puteti scapa de invazia plosnitelor de cereale?

Pe masura ce temperaturile se racesc, apar tot mai multe plosnite de cereale care vor incearca sa se adaposteasca in locuri ferite pe perioada iernii, iar aceste locuri de regula sunt: locuinte cu geamurile deschise, birouri, subsoluri, mansarde, provocand adevarate invazii. Solutia pentru a scapa de ele este dezinsectia efectuata de o firma specializata. De asemenea, pentru culturile agricole care se afla in pericol din cauza plosnitelor, se recomanda neaparat o interventie de specialitate.

De regula oamenii apeleaza la insecticide din comert, insa acestea nu sunt eficiente. Pentru a combate o invazie de plosnite este nevoie de substante cu toxicitate sporita, din grupele III si IV (aprobate de Ministerul Sanatatii), suficient de puternice pentru a distruge insectele si in acelasi timp sigure pentru oameni. Aceste substante nu pot fi achizitionate din magazine, ci sunt disponibile doar firmelor specializate in dezinsectie. Daca va confruntati cu o invazie de plosnite de cereale, contactati-ne, iar echipa noastra va elimina definitiv aceasta problema. Contactati-ne la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !