Păianjeni

Păianjeni
DenumirePaianjenii (Ord. Arahnide)
Dimensiune0.3-5 mm in functie de specie
CuloareAlb, rosu, negru, etc.
Hranaalte insecte
Zone Preferatezone necirculate / greu accesibile, colturile peretilor
Perioada ActivitateTot timpul anului

Un procent mare din populatia lumii sufera de arahnofobie – teama de paianjeni si panza acestora. Statisticile arata ca 50% dintre femei si 10% dintre barbati prezinta simptome ale acestei fobii. Prezenta lor in locuintele oamenilor creeaza disconfort, chiar si oamenilor care nu sufera de arahnofobie. Nu doar insectele deranjeaza, ci si panzele tesute de acestia, care pot fi incomode, insestetice si murdare, motive suficiente pentru ca nimeni sa nu ii agreeze in preajma. Desi majoritatea sunt inofensivi, cu exceptia Vaduvei negre, paianjenii sunt inspaimantatori, stresanti si dezgustatori. Nu transmit boli, insa unii dintre ei pot musca atunci cand simt o amenintare, muscatura lor provocand senzatii de durere si de iritare a pielii.

Descrierea paianjenilor

Paianjenii, denumiti stiintific “Araneae”, sunt cel mai numeros ordin de arahnide – peste 40.000 de specii raspandite pe toate continentele (cu exceptia Antarctidei), preferand regiunile tropicale. Principala caracteristica ce ii diferentiaza de alte vietuitoare este capacitatea de a tese plasa de matase, pe care o folosesc pentru vanat.

Dimensiunile paianjenilor sunt cuprinse intre 0,37 mm, cel mai mic, si 250 mm, cel mai mare. Corpul este format din doua regiuni: prosoma ori cefalotorace (corespunde regiunilor toracice si cefalice) si opistosoma sau abdomenul. Au 8 picioare articulate. Nu au antene si nici aripi.Chelicerele (clestii) celor mai multor specii contin glande veninoase, venin pe care il injecteaza in inamic sau in prada.

Pentru a preveni instalarea paianjenilor in locuinta dumneavoastra, se recomanda luarea catorva masuri simple, precum curatarea si ingrijirea corespunzatoare a casei si acoperirea crapaturilor din ferestre si usi.

Dezinsectie paianjeni profesionala

Daca invazia de paianjeni a avut deja loc, singura solutie de a scapa defintiv de ei este dezinsectia efectuata de o firma specializata. Desi paianjenii sunt inofensivi, atunci cand se simt in pericol, exista riscul sa muste. Convietuirea alaturi de aceste insecte este un factor de stres, in special pentru oamenii care sufera de arahnofobie, dar si pentru cei care isi doresc un camin curat.

Firma noastra va vine in ajutor cu insecticide puternice si echipamente moderne. Utilizam sisteme ecologice de dezinsectie a daunatorilor avizate de Ministerul Sanatatii. Tehnicile de exterminare sunt personalizate in functie de specificul fiecarei locuinte, astfel incat sa eliminam toti paianjenii si sa prevenim alte infestari. Solutiile profesionale folosite de noi vor omori nu doar paianjenii, ci ci alte insecte nedorite in casa, precum furnicile, gandacii, mustele si tantarii. Contactati-ne cu incredere daca va confruntati cu o invazie de paianjeni si doriti sa scapati defintiv de ei.Contactati-ne la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !