Albine si Viespi

Albine si Viespi
DenumireAlbine (Fam. Megachile sp.) - Viespile (Fam. Tenthredinidae)
DimensiuneAlbine: 7-21 mm; Viespi: 2-40 mm
CuloareAlbine: Galbe inchis - Viespi: in general negru-maro
Zone Preferatespatii verzi
Perioada ActivitatePerioada calda

Intepatura de albina sau viespe este foarte dureroasa, precum bine stiu majoritatea oamenilor. Daca o singura insecta este capabila sa genereze o durere atat de intensa sau chiar o reactie alergica ce poate pune viata in pericol, sa ne imaginam care sunt riscurile prezentei unui roi de albine sau viespi in apropierea locuintei. Raspunsul este simplu: un roi de albine sau viespi constituie o amenintare pentru viata omului si necesita exterminare urgenta, efectuata de o firma specializata in dezinsectie.

Care este diferenta dintre albine si viespi?

La prima vedere, nu este usor sa facem o diferenta intre cele doua, intrucat au proprietati fizice asemanatoare. Atat albinele cat si viespile fac parte din ordinul de insecte Hymenoptera. Albinele sunt mai corpolente, mai pufoase si mai paroase decat viespile, proprietate care le ajuta sa adune si sa raspandeasca polenul. Viespile sunt mai subtiri, au pielea lucioasa si neteda, talie ingusta si picioare zvelte.

Ambele au intepaturi la fel de dureroase. Viespile sunt mai agresive – ataca imediat cand cineva sau ceva incearca sa le invadeze spatiul. Au ace netede, purtatoare a unui venin care face ca intepatura sa doara, sa provoace mancarimi sau chiar umflaturi, pentru cel putin 24 de ore.

Este necesar sa facem o diferentiere in primul rand pentru administrarea unui tratament, desi recomandarea noastra este sa va adresati unui medic daca ati fost intepat/a de o albina sau viespe, si pentru efectuarea tratamentelor de dezinsectie.

Cum se face dezinsectia albinelor si a viespilor?

Dezinsectia albinelor si a viespilor se face diferit in functie de localizarea roiurilor, la exterior sau interior. Nu se recomanda incercarea de insecticide din comert. Albinele si viespile devin foarte agresive la tentativele de exterminare, punandu-va viata in pericol, de aceea singurele dezinsectii finalizate cu succes sunt cele efectuate de o echipa de specialisti, dotata cu echipamente si substante profesionale.

Pentru spatiile interioare, echipa de deratizare va adapta modul de exterminare la particularitatile infestarii si ale spatiului. Se va pulveriza substanta insecticida direct pe corpul albinelor si a viespilor, in si pe cuib, sau in aer, cu ajutorul unui aparat aerosol. Insectele nu mor imediat si devin agresive, punandu-va in pericol daca nu sunteti dotat cu un echipament de protectie special. Pentru spatiile exterioare, vor fi aplicate direct in cuibul de albine sau viespi substante insecticide profesionale.
Solutiile comercializate in magazine nu fac decat sa irite insectele si sa le sporeasca gradul de agresivitate. Daca vreti sa scapati de roiurile de albine si viespi contactati-ne la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !